Pulverlack

  I våra lokaler på Södra Långgatan finns en automatiserad pulveranläggning som kan ta emot gods som är upp till 110x65x200 cm, I anläggningen finns en alkalisk 3- stegs tvätt med järnfosfatering för att säkerställa en hög kvalité. I Gårdveda kan vi ta emot 170x70x250 cm, i Gårdveda har vi en 5-stegstvätt med oxilan som förbehandling. Det finns även tillgång till en handbox, där vi kan ta emot mindre serier, mer avancerade detaljer och maskering.


  Varför välja Pulverlackering?

   

  Mijövänligare

  För det första är pulverlackering mer miljövänligt än vanlig lackering. Med tanke på den allt mer restriktiva hållningen till användning av lösningsmedel och kraven på att en miljöanpassad industrilackering ökar, gör vi allt vi kan för att följa dessa framsteg, i val av färg o.s.v. Pulverfärg appliceras torrt helt utan lösningmedel, till skillnad från våtlackering.

  När man väljer att pulverlackera minskas även åtgången av emballage, så som skumplast, wellpapp och sk bubbelplast.

   

  Bättre kvalité

  Man applicerar pulverfärgen med hjälp av friktionsuppladdad- eller elektrostatisk sprutning. Objektet är jordat så det uppstår ett kraftfält emellan som gör att pulvret "suger" sig fast på objektet. Eftersom lackeringsobjektets hela yta har samma elektriska kraft födelar sig pulverpartiklarna jämt och exakt. Till skillnad från våtlackering så biter då pulverlacken mycket bättre på t.ex. hörn, vilket skapar en slitstark, naturligt rundad kant.

  Efter pulverappliceringen efterföljer värming i en 160-200 grader varm ugn, (beroende på tjocklek och material). Där smälter pulverfärgen och flyter ut till en jämn yta och härdar. När objektet kommit ut och kallnat är det redo att hanteras. Pulverfärgen är slitstark då dess styrka och hårdhet är väldigt motståndskraftig mot mekaniska påfrestningar och kemikalier.

   

  Oändliga möjligheter

  Under de senaste åren har pulverlackering blivit alltmer populärt. Med ständigt nya pulver och tekniker från de ledande tillverkarna, t.ex.TEKNOS och DuPont, kan man idag måla på de flesta metaller. Pulvret består i största del av epoxi eller polyester, eller i en blandning av dessa. Man kan formulera på många sätt för att få fram olika egenskaper och utseenden. Pulverfärgens begränsningar är mycket små vad gäller kulörer, glans, djuphet, effekter o.s.v.

   

  Förbehandling

  Vi erbjuder både järnforsfatering och oxsilan.

  Vill du veta mer?

  Kontakta oss

  Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

  Jag förstår